Preguntes freqüents

Aquestes són les preguntes més freqüents sobre els cursos d'idiomes per a joves, en tot cas no dubtis a enviar-nos un mail per a qualsevol altra pregunta o consulta.

Els nostres preus ho inclouen TOT. Bitllet d’avió d’anada i tornada, trasllats entre l'aeroport d’arribada i destí, allotjament en pensió completa segons el programa escollit en família o residència, curs d’anglès de 3 hores diàries de dilluns a divendres amb professors especialitzats, test de nivell, material necessari per a les classes i activitats, programa d’activitats esportives i culturals a càrrec de monitors bilingües de Rosa dels Vents i certificat d'assistència; també inclou l'assegurança de viatge amb un petit suplement.

A Rosa dels Vents gestionem els nostres cursos SENSE INTERMEDIARIS. Contractem i controlem tots els aspectes, des del lloguer dels col.legis fins a la contractació i la formació de tots els professors i monitors que intervenen a les estades. També gestionem la reserva anticipada dels vols. Reservar amb molta antelació garantint econòmicament les places als col.legis i als avions, ens permet ajustar al màxim els costos sense perdre la qualitat habitual dels nostres cursos.

No tots els cursos son campus internacionals on joves de diferents nacionalitats participen en un mateix programa, la majoria dels nostres estudiants seran nacionals. Per evitar que l’idioma oficial de l’estada sigui el castellà o el català, els professors que realitzen les classes són natius, llicenciats en Filologia Anglesa o acreditats TEFL (Teaching English as a Foreign Language) i els monitors de Rosa dels Vents són bilingües. La llengua vehicular del curs és l’anglès, tots els joves hauran de parlar anglès amb els professors i monitors si es volen comunicar. Els programes internacionals en els que el nostre grup comparteix classes i algunes activitats amb joves d’un altra nacionalitat son: Dean Close School, Bath University i Newton Abbot.

Els cursos d’anglès són de 3 hores diàries de dilluns a divendres, en grups de màxim 15 estudiants. Durant les classes es practiquen les habilitats comunicatives principals com la conversa i comprensió oral, a través de classes participatives, amenes i divertides. Tots els estudiants hauran de fer prèviament el test de nivell que ens permetrà situar-los amb joves de nivell similar a les classes.

Els nostres nivells d’anglès son:

 • Pre-Intermediate (A1,A2)*
 • Intermediate (B1)*
 • Advanced (B2,C1)*

* Aproximació als nivells del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües (MECR), un estàndard europeu que serveix per mesurar el nivell de comprensió o expressió oral i escrita en una determinada llengua.

Els joves participen en programes d’activitats esportives i culturals com tallers de teatre, jocs tradicionals, esports en equip com rugby, futbol, bàsquet o criquet entre altres i es diverteixen amb les nostres activitats nocturnes com discoteca, karaoke, talent show, cinema, festes temàtiques, sempre tot en anglès i supervisat per monitors Rosa dels Vents.

Organitzem una excursió de dia complet els dissabtes, per visitar i conèixer els llocs més importants i turístics de la zona on es troba el centre. En els programes d’11 dies es realitza 1 excursió i en els programes de 21 dies es realitzen 2 excursions a llocs diferents. Als programes en residència l’assistència a les excursions és optativa i no estan incloses al preu. Consultar suplements a cada programa.

Rosa dels Vents contracta una assegurança de viatge per a tots els nostres estudiants.

Aquesta assegurança és obligatòria per tots els estudiants i no es pot deduir.

L’assegurança inclou cobertura general d’assistència, responsabilitat civil, repatriació i garantia d’anul•lació amb límit de 600 euros. És possible ampliar la garantia d’anul•lació fins a 1.500 euros amb un suplement de 55 euros i fins a 2.500 euros amb un suplement de 60 euros. Per contractar l’ampliació de la garantia d’anul•lació, un cop realitzada la reserva, s’ha d’enviar un email a [email protected].

Realitzem les reunions informatives per mares i pares on-line a través de streaming a la nostra web, uns dies abans us farem arribar l’enllaç perquè tots la pugueu seguir de forma virtual. A la reunió es repassa el document “Informació Pràctica”, accessible des del vostre email de confirmació de la reserva.

La informació sobre els vols i les dades de l’allotjament es comuniquen per e-mail una setmana abans de la sortida. Podeu consultar els vols previstos al programa tipus que trobareu dintre de cada programa.

 • PASSAPORT i DNI original amb vigència mínima de 6 mesos.
 • Permís de sortida de territori en vigor el dia de la sortida.
 • Tarja Sanitària Europea
 • Els estudiants estrangers o extracomunitaris hauran d'informar-se de si necessiten VISAT pel país de destí i ocupar-se personalment de la tramitació.

La reserva de plaça es realitza a través de la nostra pàgina: www.rosadelsventsidiomas.es.

Efectuant el pagament corresponent al 35% del total del curs mitjançant targeta bancària.

Un cop realitzada la reserva rebreu un correu electrònic de confirmació amb:

 • Dades del curs reservat.
 • Fitxa d'inscripció on-line.
 • Test de nivell on-line, segons el programa.
 • Document d'informació pràctica.
 • Informació sobre la reunió de mares i pares.

El pagament del curs es realitza en 3 terminis.

El primer 35% s'abona al realitzar la reserva.

El segon termini corresponent a un 35% s'abona 45 dies abans de l’inici del curs.

El 30% restant s’haurà d’abonar 30 dies abans de l’inici del curs.

Tots els pagaments es realitzen mitjançant targeta bancària i us enviem un email recordatori.

L’edat mínima són 10 anys i l’edat màxima són 17 anys.

Cada programa està específicament indicat per una edat mínima i màxima en funció de les característiques del destí. És possible inscriure’s en els programes sempre que es tingui l’edat indicada o es compleixi durant l’any natural.

En tots dos casos els programes són similars, tot i que existeixen certes diferències:

 • Si no ha viatjat mai sol a l’estranger, recomanem un curs en residencia, perquè el dia a dia es més fàcil, totes les classes i activitats es fan a la mateixa residencia.
 • Les activitats en els cursos de residència són més esportives perquè els centres tenen bones instal·lacions. Les activitats en família són més socials, culturals i d'aventura, ja que es realitzen a la població o poblacions properes. Hi ha més oferta d'activitats.
 • En els cursos en residència es fa una activitat nocturna diferent cada nit. En els cursos en família es realitza una única activitat nocturna per setmana o per estada.
 • En els cursos en residència les classes es realitzen en el mateix campus, no hi ha desplaçament. En els cursos en família es realitzen desplaçaments fins l’escola (a peu o amb transport local depenent del curs).
 • En els cursos en residència el menjar és produeix a la mateixa residència i es serveix en bufet al menjador del centre. Els estudiants en família mengen al migdia un picnic facilitat per la família i per la nit sopen a casa de la família d’acollida.
 • El curs en família ofereix l'oportunitat de conèixer una altra cultura, conviure amb la família i d’aquesta manera perfeccionar més l'anglès.

S'ha de tenir molt en compte que cada país té els seus hàbits gastronòmics, les seves maneres de cuinar i els seus horaris i que aquests hàbits són molt diferents als nostres. Encara que al principi a vegades costi acostumar-se als nous gustos i textures, el menjar és de bona qualitat, equilibrat i en quantitat suficient tant en residència com en família. És molt important indicar les necessitat alimentàries específiques (vegetarians, celíacs, al·lèrgics a la lactosa...) a la fitxa d'inscripció.

Sempre que ens ho sol.liciteu farem el màxim per posar junts als estudiants ja sigui a la mateixa habitació a la residència o a la mateixa família. És INDISPENSABLE indicar-ho a la fitxa d’inscripció. Per anar junts no és necessari fer la reserva conjuntament.

Les famílies d’acollida reflecteixen la varietat de la societat actual, pel que comptem amb famílies de perfils molt diferents: des de famílies amb fills a famílies monoparentals, famílies sense fills o amb fills ja grans o famílies d’edat avançada sense fills. Tenir fills no és un requisit indispensable per ser família d'acollida.

Les famílies que allotgen els nostres estudiants estan distribuïdes per tota la població i voltants, pel que no és possible garantir que les famílies estiguin situades properes entre elles.

No podem garantir que la família estigui a prop de l'escola, per norma general tots els estudiants hauran d'utilitzar el transport públic per a aquests desplaçaments.

Posem a disposició de tots els participants les nostres xarxes socials de Facebook, perquè els estudiants puguin estar en contacte i intercanviar comentaris abans de la sortida.

En tots els cursos els monitors Rosa dels Vents realitzen un blog amb col•laboració dels estudiants on expliquen i comenten les activitats que realitzen i pengen fotos i vídeos. Us farem arribar l’enllaç al blog, a partir de l'inici del curs.

Contacta'ns i t'ajudarem a resoldre tots els teus dubtes i preguntes

La nostra prioritat és assessorar-te perquè triïs el curs i el tipus d'allotjament que et permetin aprofitar al màxim la teva estada alhora que visquis una experiència inoblidable!